maandag 2 januari 2012

Pin van de dag, marokko

Ik deed net de TV even aan en daar was een reisprogramma over Marokko. Wij hebben een paar jaar geleden 2 weken met de rugzak door het land getrokken. Wat een bijzonder land! |
Aan de ene kant soms modern (MC Donalds in het centrum van Marrakesh) maar aan de andere kant nog zo authentiek.

Bv mensen in bergdorpen die alleen een ezel en een wagen hebben om zich voort te bewegen, een dorp waar we verbleven voor een hike door een bergpas waar wel hotels waren maar geen restaurants die na 16.00 uur open waren. Sterker nog, na 16.00 uur zag je geen vrouwen en kinderen meer op straat, maar wel veel (heel veel) mannen die met elkaar koffie en thee dronken op terras.

Die vakantie heeft wel indruk gemaakt, juist omdat we van de gebaande wegen af zijn gegaan. Tijdens de Rammadan verbleven we in Marrakesh en dat was bijzonder. Overdag geen plekken waar je wat kunt eten of drinken, ook zijn veel winkels dan dicht.
Maar dan... als het gebed in de avond klinkt gaat iedereen tegelijk eten op het plein. En dat hebben wij ook gedaan. Hele schedels van schapen die worden bereid, schelpdieren, kippen enz. We keken onze ogen uit ons hoofd, zoiets zie je bij ons niet.

En dus, als "pin van de dag" een plaatje van Pinterest van het plein. En 1 van dichterbij, zodat je de sfeer een beetje kunt proeven.

Pinned Image

Pinned Image
Scroll to TopScroll to Top

Geen opmerkingen:

Een reactie posten