vrijdag 18 mei 2012

Je blijft maar bezig in die tuin!

Met Hemelvaart weekend gaan veel mensen er op uit. Lekker een stuk fietsen, wandelen of in de tuin werken. Gisteren zijn we een stukje gaan lopen en hebben we op terras gezeten bij de nieuwe horeca van Kasteel de Haar in Haarzuilens. Lekker genieten op de binnenplaats van een kasteel, het kan een stuk slechter!

Vandaag eerst op zoek gegaan voor een zonnebril en slippers voor mij en een paar korte broeken en shrits voor vriend. We gaan namelijk over 2 weken op vakantie. Weten nog niet waar naartoe, maar dat komt nog wel. In ieder geval naar de zon!

We hadden begrepen dat het niet echt mooi weer zou worden vandaag, maar ineens kwam er steeds meer zon en hebben we een paar planten gekocht voor in de tuin. We hadden namelijk een paar neergezet een tijdje geleden, maar die lijken niet echt aan te slaan...

Omdat onze tuinman (mijn vader...hahahahahaha) al een paar weken niet de tuin heeft gezien, hier een paar foto's om de sfeer te proeven en te zien hoe alles groeit en bloeit!

Hier een close up, je ziet bijna aldoor allerlei insecten bij de mooie lavendel. Ik had niet gedacht dat ze er zoveel van zouden genieten. Nadeel van de lavendel in een pot is wel dat je er iedere dag water moet geven, anders gaan ze vrij snel slap hangen... Maar voor dat mooie uitzicht vanuit huis heb ik dat er wel voor over.

Hier de potten op de tafel. Ook hadden we nog wat kleinere rotsplantjes en die doen het heel goed in de potjes op de tafel!

Vorig jaar hebben we deze zinken tobbe gekregen van mijn schoonvader, paar potten met plantjes erbij en het is meteen gezellig!

Hier het hoekje bij de schuur. De hortensia is nog nooit zo groot geweest als dit jaar en er zitten al zoveel knoppen in, dit gaat een geweldig hortensia jaar worden, ik weet het zeker!

Hier een stuk van het terras aan het water. Het riet schiet weer omhoog, het groeit altijd zo hard! Ook hier weer een paar hortensias te zien die ook zo goed groeien.


En natuurlijk doe ik dit niet allemaal alleen :) Hier de tuinman in de actie!

Halverwege hebben we grote maagdenpalm gezet. Mooie kleine paarse bloemen, een goede bodenbedekker en vooral zeer goed winterhard. Nadat we een paar jaar pech hebben gehad met plantjes die na de winter dood waren gevroren, nu maar extra hier op gelet!

En dan de "dode"plantjes, ik heb een takje doorgeknipt, maar die zag er toch echt groen uit. We hebben ze nog een kans gegeven en hopen dat ze toch nog leven gaan vertonen. We zagen in het tuincentrum ook nog van deze staan met geen enkel groen blaadje eraan, dus dat geeft hoop!

Nou, dat was even het kijkje in de tuin!


GROETJES!!!!!!!

2 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige tuin heb je.
  En dat zitje aan de waterkant ziet er ook niet verkeerd uit.

  Fijn weekend
  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je tuin ziet er al prachtig uit !
  Hier toch ook wat dode planten die dan toch van binnen nog leven geven, even afwachten nog mar dan.

  BeantwoordenVerwijderen