donderdag 15 augustus 2013

Thema snail mail roodkapje

Hallo allemaal

zoals ik eerder al heb aangegeven stuur ik de laatste tijd snail mail. Slakkenpost.... Gewoon post die je in de brievenbus doet en die de postbode naar je huis komt brengen.
In tegenstelling tot SMS, Whatsapp en mailen. Lekker langzaam en aandacht geven aan wat je schrijft, hoe de post er uit ziet en kijken of je er een leuk pakketje van kan maken.

Sinds enige tijd ben ik lid van Snail Mail Facebookgroep en daar wisselen we nieuwtjes uit, laten we zien wat we hebben gekregen en worden vragen gesteld. Nu waren er deze week wat nieuwe dames bijgekomen die wat vragen hadden.

Een van de vragen was; hoe maak je een thema snail mail? Ik was er toen toevallig net mee bezig om er 1 te maken, dus wat foto's gemaakt en aangegeven dat ik hier een aantal zou plaatsen.


Ik kwam een tijdje geleden in de kringloop een kwartetspel tegen met het thema sprookjes. Ik snail mail met iemand die erg fan is van vintage / retro en zo was daar ineens het idee om aan haar een mail te sturen met als uitgangspunt deze sprookjes.

Dan ga je eens verder kijken en bedenken hoe je dat nu kan doen...De plaatjes van het kwartetspel waren allemaal erg leuk, maar ik was vooral fan van Roodkapje.


Te schattig en dus ging ik wat doen met roodkapje. In de kringloop in Maarssen kwam ik daarna een sprookjesboek tegen. Dit boek was wat in getekend en er missen een paar bladzijden, dus had ik er niet veel moeite mee om deze te verknippen.


Ik heb een plaatje gebruikt om dit luciferdoosje te versieren. Ik had nog fel rood tape met hartjes en vierkantjes. Hiermee heb ik de binnenkant versierd.
Uiteindelijk heb ik 2 stempels (geprobeerd) zelf te maken en deze pasten net in dit doosje.


De brief (toch eigenlijk wel het belangrijkste van een mooie snail mail) heb ik in een soort boekje geschreven. Ik heb de kaft gemaakt van de verpakking van babyvoeding. Daarop weer een plaatje van het sprookjesboek en dezelfde rode tape.
Als je steeds dezelfde kleuren of bijvoorbeeld tape gebruikt komt er steeds meer eenheid in de post die je maakt. Ik houd hier heel erg van. Vervolgens papier erin gedaan en schrijven maar!


Dan had ik nog een selectie gemaakt met allemaal postzegels die de kleur rood hadden. En deze zaten in een zakje van papier (met weer het rode tape). Dit zakje had ik op internet gevonden en dus geprint.


Dan alles inpakken. Sommige dingen zoals het luciferdoosje en het zakje voor de postzegels niet. Dat vond ik een beetje zonde. De andere dingen in simpel bruin papier (is nu te koop bij de HEMA) en een tag er aan gedaan van andere sprookjes.

En zo werd het dus een Roodkapje mail.
Ik vond het heel leuk om te doen en Marjella gaf aan dat zij het ook een leuke snail mail vond. Missie geslaagd!

groetjes Esther
2 opmerkingen:

 1. hey esther

  wat een leuke snailmail heb je gemaakt :-). en wat leuk dat je ook een blog hebt.

  liefs en groetjes gea

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jaaaa het was een super leuke snailmail. Ben blij dat ik de gelukkige ontvanger was. Nogmaals heel erg bedankt.

  Groetjes Majella.

  BeantwoordenVerwijderen