donderdag 24 november 2011

printen op pagina's van een oud boek

Laatst heb ik in een kringloop een oud boek gekocht voor 0,50 cent. Een superaankoop, want ik heb er al een paar dingen mee geknutseld. (zie eerdere posts)

Nu zag ik gisteren op internet dat iemand op oud papier had geprint en dat had ingelijst. Het zag er heel leuk uit, zij had het in een nautisch thema gehouden en opgehangen in de badkamer.
Ik had nog een paar hele kleine canvasdoekjes liggen van de Xenos en wilde daar nog iets mee doen. Ik heb een mooi plaatje gezocht, papier op het canvas geplakt en de tekening op papier geprint. Deze over de andere laagjes papier gedaan..... en klaar!

We hadden al jaren in het trapgat 2 gaatjes in de muur zitten, daar nu een boutje in gedaan en de kleine canvasjes opgehangen. Trapgat is donker, dus een goede foto was wat lastig. Maar het geeft wel een idee van het resultaat.Ook heb ik een print gemaakt (gehaald van Pinterest) van een soort moderne kerstboom. Ik zou deze als kerstkaart kunnen gebruiken, of inlijsten en neerzetten met de kerst. Moet ik nog even over nadenken. Zo ziet het er in ieder geval uit:


Lang leve de printer! Je hebt zoveel mooie dingen die je van internet af kunt halen, printen en inlijsten. Daar ga ik me maar eens wat meer in verdiepen.

Naar aanleiding van een vraag van Marion, even in het kort hoe ik dit heb gemaakt:

Hallo Marion,
leuk dat je mijn blog hebt gevonden. Ikzelf was ook meteen zo enthousiast toen ik het had gezien.
Hoe heb ik het gedaan?
- een oud boek gekocht van de kringloop. Ik zeg met nadruk oud, omdat de pagina's dan wat vergeeld zijn en dit komt het uiteindelijke resultaat ten goede.
- je zoekt via afbeeldingen bij Google of Bing naar mooie lijntekeningen of andere afbeeldingen
- je kiest er 1 uit die past bij het formaat wat je af wilt drukken
- dan pak je de gewone huis tuin en keukenprinter, een oude pagina van je boek en een gewoon wit papier voor de printer
- je maakt een proefafdruk met normaal printpapier zodat je weet waar je printer de afbeelding op het papier gaat zetten
- dan plak je met plakband je pagina van het boek vast aan een wit printpapier en je drukt het af

Klaar!
Je ziet, het is eigenlijk bijna geen werk, maar ziet er wel leuk uit.
Ik heb het ook gebruikt met een afbeelding voor op een kaartje. Bij de moderne kerstboom heb ik er nog wat glitterplakkers opgedaan die volgens mij verkocht worden voor op nagels :)
Ik geloof gekocht bij de A.ction. Zo heeft het ook nog wat "bling".

Stel ..... dat je het ook op een canvas wilt plakken? Op internet zag ik dat mensen daarvoor Mod Podge gebruiken, een speciale lijm voor papier / deoupage. Maar, dit is niet een hele goedkope lijm.
Alternatief? Een heel goedkoop potje witte schoollijm (ik heb de mijne gekocht bij de H.EMA) en dan doe je evenveel lijm als water in een potje. Goed schudden en lijmen maar. (Blijft lang goed in een potje, dus je kan in 1 keer veel maken)
Je moet dan net als bij papier mache goed je canvas insmeren met de lijm en ook je papier. Maar dan blijft het ook wel heel goed zitten. Je kan ook goed met deze lijm over je geprinte papier heengaan, maar let op, niet met je vinger, want zo smeer je de inkt uit.
Goed drogen en ophangen.

Succes!!!!

Een dagje (en een bezoek aan de Action) later.
Ik heb de kerstboom in een lijstje gedaan. best leuk, jammer dat ik het nu nog niet echt neer ga zetten want het is nog lang geen kerst!
Hieronder de foto:Groet, Esther

2 opmerkingen:

  1. Ik heb je post nu ongeveer 20 keer gelezen (ik kan een beetje overdrijven), maar ik snap nog niet hoe je die mooie prints gecombineerd hebt met de pagina's van het boek. Ingescand misschien en twee foto's samengevoegd? Ik vind het heel mooi en wil dat ook leren...hihi...
    Groetjes,
    Marion

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik denk dat ik het eindelijk snap....je hebt geen wit papier maar de pagina's van het boek in de printer gedaan. Volgens mij was ik niet zo helder gisteren......(en volgens mij klopt de tijd niet, want ik heb gisteravond een reactie achtergelaten. Om 13:45 was ik op mijn werk)

    BeantwoordenVerwijderen